
Założę się, że prawdopodobnie nie próbowałeś barszczu z orzechami włoskimi. Ale w rzeczywistości jest bezwarunkowo wart uwagi – jest to bardzo oryginalna odmiana klasycznego przepisu. Można go podawać tradycyjnie-z chlebem, ziołami, kwaśną śmietaną i czosnkiem.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- kapusta - 300 g
- orzechy włoskie - 60 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- Burak - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę i ziemniaki w kostkę, posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Smaż mięso na oleju roślinnym przez 5-7 minut. Dodaj warzywa i posiekane orzechy.
Wlej 200 ml wody i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.
Dodaj więcej wody, zagotuj barszcz i dopraw. Gotuj wszystko razem przez około 7 minut, a następnie pozwól mu się zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy