Szukasz pysznego przepisu na shawarmę? Spróbuj ugotować go z kurczakiem, kapustą i koreańską marchewką. Aby uzyskać soczystą przekąskę, mieszam kapustę ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. Po pierwsze w tym przepisie.
Składniki
- Pita (ormiański) – 4 kawałki
- filet z kurczaka (gotowane) – 250 g
- koreańska marchewka - 200 g
- kapusta (biała) – 300 g
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 100 ml
- śmietana - 2 art.
- sok z cytryny - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj filet z kurczaka i obraną cebulę.
Posiekaj białą kapustę w cienkie paski.
Dodaj sok z cytryny, sól, mielony pieprz, śmietanę i wymieszaj.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.
Zajmując jedną trzecią szerokiej krawędzi, ułóż kurczaka, cebulę, koreańską marchewkę i kapustę warstwami.
Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz procedurę z resztą pita i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy