przekąski 08.02.2022

falafel z serem

45 min
4 porcje
Falafel z serem
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Falafel z serem nabiera zupełnie innej konsystencji i smaku. I musi być smażony w panierce, aby ser nie zaczął się topić i wypływać. Takiego dania nie można już nazwać wegańskim, ale nadal okazuje się bardzo smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzycę namoczyć przez noc, opłukać i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Drobno posiekaj czosnek i zetrzyj cebulę lub posiekaj w blenderze.

Zetrzyj ser i dodaj tam. Dopraw masę i wymieszaj.

Uformuj kulki, zwiń bułkę tartą i usmaż falafel w głębokim tłuszczu, aż będzie równomiernie rumiany.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy