Falafel z serem nabiera zupełnie innej konsystencji i smaku. I musi być smażony w panierce, aby ser nie zaczął się topić i wypływać. Takiego dania nie można już nazwać wegańskim, ale nadal okazuje się bardzo smaczne.
Składniki
- ciecierzyca - 200 g
- ser - 80 g
- oregano - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- bułka tarta - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzycę namoczyć przez noc, opłukać i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Drobno posiekaj czosnek i zetrzyj cebulę lub posiekaj w blenderze.
Zetrzyj ser i dodaj tam. Dopraw masę i wymieszaj.
Uformuj kulki, zwiń bułkę tartą i usmaż falafel w głębokim tłuszczu, aż będzie równomiernie rumiany.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy