Proste, bez majstrowania przy cieście i skomplikowanych nadzieniach. Ugotuj pieczeń z mielonego mięsa w chlebie pita na obiad lub zawiń w folię i zabierz ze sobą do pracy. Obfita przekąska z chrupiącą skórką i apetycznym aromatem na długo zaspokoi głód.
Składniki
- mięso mielone - 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - kilka gałązek
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- sól - 0,5 łyżeczka
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła i obraną cebulę.
Połącz mięso mielone, cebulę, zioła, przyprawy i sól.
Lekko ubij jajka widelcem.
Rozłóż cienki chleb pita na stole.
Za pomocą silikonowej szczotki nasmaruj pustym jajkiem.
Rozłóż mięso mielone i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń bułki, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia i posmaruj wierzch resztą mieszanki jajecznej.
Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy