przekąski 27.06.2023

pieczeń mielona w chlebie pita w piekarniku

35 min
4 porcje
Pieczeń z mięsa mielonego w chlebie pita w piekarniku
Anzhela, stock.adobe.com
0

Proste, bez majstrowania przy cieście i skomplikowanych nadzieniach. Ugotuj pieczeń z mielonego mięsa w chlebie pita na obiad lub zawiń w folię i zabierz ze sobą do pracy. Obfita przekąska z chrupiącą skórką i apetycznym aromatem na długo zaspokoi głód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj zioła i obraną cebulę.

Połącz mięso mielone, cebulę, zioła, przyprawy i sól.

Lekko ubij jajka widelcem.

Rozłóż cienki chleb pita na stole.

Za pomocą silikonowej szczotki nasmaruj pustym jajkiem.

Rozłóż mięso mielone i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.

Zwiń bułki, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia i posmaruj wierzch resztą mieszanki jajecznej.

Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy