Uwielbiam shawarmę za to, że można ją przygotować z dowolnymi dodatkami i dostosować do siebie. Na przykład, jeśli wolisz go bez kapusty – ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Powiem ci, co wziąć do nadzienia, aby shawarma była obfita i soczysta.
Składniki
- Pita - 1 rzecz
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- śmietana - 1 art.
- majonez - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- ogórki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- rzodkiewka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w paski, wymieszaj z przyprawami i smaż do miękkości.
Cienko pokrój wszystkie warzywa.
Połącz śmietanę, majonez i zmiażdżony czosnek. Posmaruj chleb pita.
Rozłóż nadzienie i zwiń shawarmę.
Usmaż go z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy