Możesz gotować po koreańsku nie tylko marchewki, ale także inne warzywa. Chodzi bardziej o technologię niż o konkretny produkt. Na przykład koreańska cukinia doskonale zakorzeniła się w moim domu. Ponadto przygotowują się bardzo szybko. Możesz eksperymentować z cięciem.
Składniki
- cukinia - 2 kawałki
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- kolendra - 4 gałązki
- ocet jabłkowy - 2 art.
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 4 art.
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek, chili i kolendrę.
Cukinię pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na koreańskiej tarce.
Połącz masło, kęs, cukier, sól i przyprawy. Podgrzej na małym ogniu.
Wymieszaj wszystkie składniki razem. Podawaj do stołu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy