W porównaniu z rolkami, Onigiri ma ogromną zaletę-wygodniej jest je jeść i zabierać ze sobą. W takim przypadku wypełnienie może być takie samo. Nawet ulubione połączenie łososia i serka śmietankowego. Dzielę się przepisem!
Składniki
- okrągły ryż - 120 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- ocet ryżowy - 2 art.
- nori - 1 liść
- Sezam - 1 art.
- łosoś - 100 g
- ogórki - 1 rzecz
- awokado - 0.5 kawałki
- ser śmietankowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Wymieszaj ocet, cukier i sól i dopraw ryż. Pozwól mu ostygnąć. Wymieszaj z sezamem.
Drobno posiekaj rybę, awokado i ogórek.
Zrób tortille z ryżu lub włóż je do kokilek Onigiri.
Rozłóż nadzienie i ser. Uformuj Onigiri i dodaj Pasek nori.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy