Tradycyjnie to danie składa się z surowej ryby marynowanej w sosach. Trochę dostosowałem przepis do mojego gustu i zrobiłem Poké z lekko solonym łososiem. Do podania używaj różnych sosów: Unagi, sojowy, teriyaki lub sezamowy.
Składniki
- okrągły ryż (gotowane) – 300 g
- łosoś (małosolny) – 250 g
- sałata - 2 listek
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- Sezam - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.
Awokado pokrój i skrop sokiem z cytryny.
Posiekaj liście sałaty i lekko solonego łososia.
Umieść ryż, sałatę, awokado i łososia na talerzach.
Posyp sezamem na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy