Zamiast znudzonej kiełbasy przygotuj bułkę z indyka na świątecznym stole. Przekąska okaże się smaczniejsza i piękniejsza, jeśli ugotujesz ją z soczystymi warzywami. Użyłam pomidorów, marchwi i porów. Spróbuj, jest pyszne!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z indyka, aby utworzyć jedną dużą warstwę.
Owinąć folią spożywczą i lekko uderzyć młotkiem z obu stron.
Posyp solą, pieprzem, posmaruj musztardą i odłóż na bok na 15 minut.
Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.
Pokrój marchewki i pory w długie kostki.
Przykryj filety z indyka liśćmi szpinaku.
Ułóż marchewki, pory i pomidory.
Zwiń rolkę i zabezpiecz sznurkiem do gotowania.
Posmaruj masłem, zawiń w dwie warstwy folii i piecz przez 40 minut w temperaturze 220 stopni.
Ostrożnie rozłóż folię, zmniejsz ogień do 190 stopni i włóż bułkę do piekarnika na kolejne 20 minut.