przekąski 28.06.2023

Rolada z indyka

1 godz. 15 min.
4 porcje
Rolada z indyka
Leckerstudio, stock.adobe.com
0

Zamiast znudzonej kiełbasy przygotuj bułkę z indyka na świątecznym stole. Przekąska okaże się smaczniejsza i piękniejsza, jeśli ugotujesz ją z soczystymi warzywami. Użyłam pomidorów, marchwi i porów. Spróbuj, jest pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z indyka, aby utworzyć jedną dużą warstwę.

Owinąć folią spożywczą i lekko uderzyć młotkiem z obu stron.

Posyp solą, pieprzem, posmaruj musztardą i odłóż na bok na 15 minut.

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Pokrój marchewki i pory w długie kostki.

Przykryj filety z indyka liśćmi szpinaku.

Ułóż marchewki, pory i pomidory.

Zwiń rolkę i zabezpiecz sznurkiem do gotowania.

Posmaruj masłem, zawiń w dwie warstwy folii i piecz przez 40 minut w temperaturze 220 stopni.

Ostrożnie rozłóż folię, zmniejsz ogień do 190 stopni i włóż bułkę do piekarnika na kolejne 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy