Koreańska marchewka stała się klasykiem na naszych stołach wiele lat temu. Ale tak naprawdę to tylko Metoda gotowania, a nie konkretne danie. W oryginale nazywa się kimchi, a dziś powiem Ci, jak zrobić bakłażana według tego samego schematu.
Składniki
- bakłażany - 3 kawałki
- oliwa z oliwek - 2-3 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- sól - 1 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Sezam - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę, przykryj solą i pozostaw na noc.
Smaż je na patelni do miękkości, stopniowo dodając wodę.
Dodaj kęs, przyprawy, zmiażdżony czosnek, sezam i posiekane zioła.
Wymieszaj przekąskę i pozostaw na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy