przekąski 15.04.2022

bakłażan po koreańsku

30 min
4 porcje
Bakłażan po koreańsku
mizina, stock.adobe.com
0

Koreańska marchewka stała się klasykiem na naszych stołach wiele lat temu. Ale tak naprawdę to tylko Metoda gotowania, a nie konkretne danie. W oryginale nazywa się kimchi, a dziś powiem Ci, jak zrobić bakłażana według tego samego schematu.

Składniki

  • bakłażany - 3 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2-3 art.
  • ocet jabłkowy - 1 art.
  • sól - 1 art.
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • czosnek - 2 ząbki
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • Sezam - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę, przykryj solą i pozostaw na noc.

Smaż je na patelni do miękkości, stopniowo dodając wodę.

Dodaj kęs, przyprawy, zmiażdżony czosnek, sezam i posiekane zioła.

Wymieszaj przekąskę i pozostaw na kilka godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy