Klasyczna julienne z kurczakiem i grzybami to kompletne danie główne. Ale bardzo łatwo można go przekształcić w przekąskę. Aby to zrobić, wystarczy podać go w małych porcjach tartaletek. Same tartaletki używam gotowe.
Składniki
- tartaletki - 8 kawałki
- filet z kurczaka - 300 g
- pieczarki - 200 g
- cebula - 50 g
- śmietana (pogrubiony) – 250 g
- Mozzarella - 50 g
- ser - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut.
Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez kolejne 7 minut.
Dodaj posiekane grzyby i smaż przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj śmietanę, przyprawy i starty twardy ser.
Dusić przez minutę i ułożyć nadzienie w tartaletki.
Posyp startą mozzarellą i wyślij tartaletki do piekarnika na 15 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy