marynata z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i koncentratem pomidorowym na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Marynata z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i koncentratem pomidorowym na zimę
0

Uwielbiasz marynatę, ale nie lubisz spędzać dużo czasu na jej przygotowywaniu za każdym razem? W takim przypadku proponuję spróbować zrobić to w formie przedmiotu obrabianego i w razie potrzeby zdobyć słoik. Ten ulubiony przepis z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i koncentratem pomidorowym!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i ogórki, posiekaj cebulę.

Namocz i zagotuj jęczmień zgodnie z instrukcją.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.

Dodaj ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dusić marynatę przez kolejne 5 minut.

Zwiń go na zimę w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy