surowy dżem z czarnej porzeczki

15 min
4 porcje
Surowy dżem z czarnej porzeczki
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Nie ma wątpliwości co do korzystnych właściwości tej jagody. Podobnie jak w przypadku potrzeby zrobienia z niego większej ilości półfabrykatów na zimę. Aby maksymalnie utrzymać witaminy, ugotuj surowy dżem z czarnej porzeczki zgodnie z tym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Idealnie suche jagody zmielić w blenderze.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Umieść surowy dżem w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy