Łatwo jest zrobić zapiekankę z twarogu na patelni! Tylko pół godziny-a ulubione danie jest gotowe bez żadnych piekarników. Ponadto tutaj możesz eksperymentować z różnymi dodatkami w ten sam sposób. Na przykład, oto przepis z mąką kukurydzianą.
Składniki
- twaróg - 350 g
- śmietana - 100 g
- mąka kukurydziana - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- Olej roślinny - 1 art.
- cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem, a twaróg z kwaśną śmietaną.
Wymieszaj je ze sobą i dodaj olej roślinny.
Dodaj mąkę kukurydzianą i pozostaw półfabrykat na 5 minut.
Smaż zapiekankę na natłuszczonej patelni przez około 25-30 minut na małym ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy