pieczenie 30.03.2022

babeczka kukurydziana z twarogiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Babeczka kukurydziana z twarogiem
paulovilela, stock.adobe.com
0

Oryginalna i interesująca babeczka twarogowa jest uzyskiwana na bazie mąki kukurydzianej. Możesz uczynić go słodszym i dodać suszone owoce lub doprawić do smaku gałką muszkatołową i imbirem – jak chcesz w tym procesie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel twaróg i ubij mikserem z jajkami.

Dodaj miód, olej roślinny i starte jabłka i wymieszaj.

Dodaj mąkę kukurydzianą, zagnieść ciasto, włożyć do formy i piec babeczkę w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy