pieczenie 15.11.2022

PP chaczapuri

45 min
2 porcje
PP chaczapuri
vladross1967, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że jedzenie dietetyczne jest nudne i monotonne? Aby przygotować chaczapuri bez szkody dla figury, zastąp ciasto drożdżowe twarogiem, mąką pszenną ryżową i weź niskokaloryczne rodzaje sera. Gruziński chaczapuri w wersji PP jest gotowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz 150 g twarogu, 1 białko, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

Zagnieść miękkie elastyczne ciasto, przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.

Uformuj ciasto w łódkę, nakłuj widelcem w kilku miejscach, posmaruj boki ubitym żółtkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10-15 minut.

Do nadzienia wymieszaj pozostały twaróg, grubo starty ser i 1 białko jaja. Sól do smaku, dodaj przyprawy.

Umieść nadzienie na środku półgotowanej łodzi, piecz przez kolejne 10 minut.

Wyjmij chaczapuri z piekarnika, zrób małe wgłębienie na środku nadzienia, wlej jajko i wyślij do piekarnika na kilka minut.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy