pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z warzywami na wodzie

1 godz. 0 min.
2 porcje
Chaczapuri z warzywami na wodzie
bbivirys, stock.adobe.com
0

Zamknięte chaczapuri z nadzieniem są dobre, ponieważ to samo nadzienie może być absolutnie dowolne. Złap jedną z moich ulubionych opcji – z warzywami i na wodzie. Jeśli chcesz, możesz poeksperymentować i dodać coś więcej od siebie.

Składniki

do testu:
  • jaja kurze - 2 kawałki
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 0.5 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
  • woda - 1 szkło
  • mąka - 3 szklanki
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka wodą, solą, cukrem i masłem. Dodaj przesianą mąkę.

Zagnieść gładkie ciasto, podzielić na części i odstawić na pół godziny.

Drobno posiekaj wszystkie warzywa i wymieszaj z jajkiem i startym suluguni.

Rozwałkuj ciasto na warstwy, ułóż nadzienie i zbierz w woreczki.

Ponownie rozwałkuj chaczapuri do 1.5 cm i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy