Zamknięte chaczapuri z nadzieniem są dobre, ponieważ to samo nadzienie może być absolutnie dowolne. Złap jedną z moich ulubionych opcji – z warzywami i na wodzie. Jeśli chcesz, możesz poeksperymentować i dodać coś więcej od siebie.
Składniki
do testu:
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- woda - 1 szkło
- mąka - 3 szklanki
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka wodą, solą, cukrem i masłem. Dodaj przesianą mąkę.
Zagnieść gładkie ciasto, podzielić na części i odstawić na pół godziny.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i wymieszaj z jajkiem i startym suluguni.
Rozwałkuj ciasto na warstwy, ułóż nadzienie i zbierz w woreczki.
Ponownie rozwałkuj chaczapuri do 1.5 cm i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy