pieczenie 22.07.2022

chaczapuri na kwaśnym mleku

40 min
4 porcje
Chaczapuri na zsiadłym mleku
JackF, stock.adobe.com
0

Prawie każda baza mleczna lub sfermentowana nadaje się do przygotowania chaczapuri. Nie można się oprzeć takiemu przewiewnemu testowi zsiadłego mleka, ponieważ dosłownie rozpływa się w ustach już od pierwszego kęsa!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz starty ser, ubite jajko i stopione masło.

Zagnieść ciasto ze wszystkich składników, podzielić na części i rozwałkować.

W każdą tortillę owinąć nadzienie i ponownie rozwałkować.

Smaż chaczapuri na suchej patelni na małym ogniu przez 8 minut z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy