 
Prawie każda baza mleczna lub sfermentowana nadaje się do przygotowania chaczapuri. Nie można się oprzeć takiemu przewiewnemu testowi zsiadłego mleka, ponieważ dosłownie rozpływa się w ustach już od pierwszego kęsa!
Składniki
 do testu:
 - zsiadłe mleko - 250 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 500 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- soda spożywcza - 1 szczypta
 do nadzienia:
 - ser - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz starty ser, ubite jajko i stopione masło.
Zagnieść ciasto ze wszystkich składników, podzielić na części i rozwałkować.
W każdą tortillę owinąć nadzienie i ponownie rozwałkować.
Smaż chaczapuri na suchej patelni na małym ogniu przez 8 minut z każdej strony.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy
