Mięso z indyka jest uważane za dietetyczne. Praktycznie nie ma tłuszczu, ale jest dużo składników odżywczych. Spróbuj ugotować soczysty kebab z indyka na grillu, a nie będziesz już chciał kupować wieprzowiny do tych celów.
Składniki
- Indyk (filet) – 2 kg
- majonez - 3 art.
- musztarda - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- kolendra - 0,5 łyżeczka
- czarny pieprz - 4 groszek
- ziele angielskie - 2 groszek
- sól (ze zjeżdżalnią) – 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z indyka w drobną kostkę i włóż do miski.
Zetrzyj kolendrę, czarny i ziele angielskie w moździerzu.
Wlej aromatyczne przyprawy do miski z mięsem, dodaj sól, czosnek, majonez i musztardę przepuszczoną przez prasę.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Połóż mięso na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy