W przypadku takiej zapiekanki radzę wziąć grubszą rybę. Coś jak makrela lub łosoś. Chociaż zwykły biały jest odpowiedni, pamiętaj, aby nie wysuszyć go podczas gotowania. Z groszkiem wszystko jest znacznie prostsze – w ogóle nie sprawia kłopotów.
Składniki
- makaron - 350 g
- ryba (filet) – 200 g
- zielony groszek - 150 g
- parmezan - 70 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 100 g
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj makaron do miękkości i wymieszaj z masłem.
Pokrój rybę na kawałki, posyp przyprawami i wyślij do makaronu.
Dodaj zielony groszek i delikatnie wymieszaj wszystko razem w naczyniu do pieczenia.
Wlej śmietanę, posyp naczynie startym parmezanem i gotuj przez pół godziny w 190 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy