Kiedy nie ma czasu i wysiłku, ale naprawdę chcę zrobić pełny obiad, robię dorsza z mrożonymi warzywami. Ryba z przystawką nie wymaga żadnego specjalnego przygotowania. Zasadniczo wystarczy włożyć wszystko do piekarnika i wybrać odpowiednią temperaturę w czasie. Świetne rozwiązanie w dosłownie 20-30 minut!
Składniki
- dorsz - 600 g
- mieszanka warzyw - 400 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dorsza na porcje i natrzyj przyprawami. Skrop sokiem z cytryny.
Złóż mieszankę warzywną i rybę do rękawa, dodaj olej i delikatnie wymieszaj.
Piecz dorsza w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy