Każda gospodyni ma swój ulubiony przepis na kebab. Dla mnie ostatnio taki stał się kebab z żeberka jagnięcego na grillu. Aby mięso było bardziej soczyste, marynuję je z majonezem i musztardą. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
Składniki
- żeberka jagnięce - 2 kg
- majonez - 4 art.
- musztarda - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żeberka jagnięce zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i włóż do miski.
Dodaj zmielony pieprz, sól, majonez i musztardę. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Ułóż żeberka jagnięce na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 20-25 minut, obracając co 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy