dania główne 22.01.2022

mięso z warzywami i serem w doniczkach

2 godz. 0 min.
2 porcje
Mięso z warzywami i serem w garnkach
Viktor, stock.adobe.com
0

Mięso, warzywa i twardy ser - a czego jeszcze potrzebujesz do szczęścia? Aby ser upiekł się piękną złotą skórką, zdejmij pokrywki z garnków na 10-15 minut przed końcem gotowania. A jeśli wolisz, aby pozostał lepki i lepki – gotuj pod przykryciem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj mięso i losowo posiekaj warzywa.

Lekko podsmaż cebulę z marchewką, dodaj sos pomidorowy i wymieszaj.

Ułóż wszystkie składniki w garnkach, dodaj czosnek, przyprawy i posiekane zioła.

Przykryj bulionem i piecz przez półtorej godziny w 180 stopniach.

Pół godziny przed końcem dodaj starty ser do garnków.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy