
Mięso, warzywa i twardy ser - a czego jeszcze potrzebujesz do szczęścia? Aby ser upiekł się piękną złotą skórką, zdejmij pokrywki z garnków na 10-15 minut przed końcem gotowania. A jeśli wolisz, aby pozostał lepki i lepki – gotuj pod przykryciem.
Składniki
- mięso - 300 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- sos pomidorowy - 2 art.
- bulion mięsny (lub woda) – 200 ml
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- ser - 200 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj mięso i losowo posiekaj warzywa.
Lekko podsmaż cebulę z marchewką, dodaj sos pomidorowy i wymieszaj.
Ułóż wszystkie składniki w garnkach, dodaj czosnek, przyprawy i posiekane zioła.
Przykryj bulionem i piecz przez półtorej godziny w 180 stopniach.
Pół godziny przed końcem dodaj starty ser do garnków.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy