Nie dostajesz pięknego omletu? Użyj powolnej kuchenki. Tworzy idealne warunki temperaturowe, dzięki którym danie okazuje się naprawdę pyszne! Rozważ cechy gotowania na przykładzie tego przepisu.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- pieczarki - 100 g
- mleko (ciepły) – 120 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- gałka muszkatołowa (mielony) – do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki na małe kawałki.
Włącz tryb "smażenie", rozgrzej olej i dodaj grzyby. Smaż przez 7-10 minut.
Jajka wymieszać z ciepłym mlekiem, solą i przyprawami.
Wlej mieszaninę jajek do smażonych grzybów, zamknij pokrywkę i aktywuj program "Pieczenie"na 30 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy