przekąski 04.07.2023

pasztet z wątróbki drobiowej ze smalcem

30 min
2 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej ze smalcem
MadGladNat, stock.adobe.com
0

Bardzo obfite danie z dostępnych produktów. Pasztet z wątróbki drobiowej ze smalcem jest soczysty i smaczny. Można go posmarować chlebem lub solonymi krakersami. A konsystencja przekąski pozwala jej używać do napełniania profiteroles i tartlets.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz smalec i drobno posiekaj.

Posiekaj tymianek, obraną cebulę i czosnek.

Połóż smalec na patelni i na małym ogniu roztop tłuszcz.

Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej mleko, dodaj sól, tymianek, mielony pieprz i czosnek. Dusić przez 2-3 minuty i wyłączyć ogrzewanie.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy