przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z kwasem cytrynowym

15 min
6 porcji
Marchewka po koreańsku z kwasem cytrynowym
tanya78, stock.adobe.com
0

Brak octu lub cytryny wcale nie jest powodem do rezygnacji z koreańskiej marchewki. Przygotuj swoją ulubioną przekąskę z kwasem cytrynowym! Należy go wstępnie wymieszać z olejem i dodać do marchwi w postaci kwaśnej marynaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marchewki obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi.

Dodaj sól, przyprawy i wymieszaj, dokładnie ugniatając marchewki rękami.

W osobnym pojemniku połącz olej, kwas cytrynowy, cukier i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, aby kryształy cukru i kwasu miały czas na rozpuszczenie.

Wlej powstałą marynatę do marchewki i dobrze wymieszaj. Przykryj szczelnie i wstaw do lodówki na dwie godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy