przekąski 22.01.2022

bułka pita z paluszkami krabowymi i ziołami

1 godz. 10 min.
4 porcje
Bułka pita z paluszkami krabowymi i ziołami
Anzhela, stock.adobe.com
0

Zimne przekąski w pita to moja ulubiona historia. Można je pokroić w podkładki i dalej robić z nimi wszystko. Podaję je na święta, zabieram na piknik, a nawet do pracy jako szybką i wygodną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Na tej samej tarce zetrzyj ser, posiekaj paluszki krabowe i wymieszaj wszystkie składniki.

Tam też dodaję majonez, posiekane zioła i przyprawy do smaku.

Pokrój ogórek w cienkie paski.

Rozłóż chleb pita, posmaruj go równomiernie masą kraba i ułóż kostki ogórka z jednej strony wzdłuż krawędzi.

Przytnij nadzienie i zwiń ciasną bułkę z ogórkami na środku. Natychmiast zawiń go w folię spożywczą i mocno skręć krawędzie.

Wyślij bułkę na godzinę do lodówki, aby trochę się zestaliła i namoczyła. Następnie możesz go pokroić ostrym nożem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy