Kiedy masz ochotę zrobić lekkie danie bez mięsa, często sięgam po ten przepis. Aromatyczne przyprawy i soczyste warzywa świetnie komponują się z ryżem. Aby uzyskać bardziej wyrazisty smak, możesz użyć bulionu grzybowego lub warzywnego. Gotowałam na wodzie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, obraną cebulę i paprykę.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub posiekaj.
Włącz tryb "smażenie" i smaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj przyprawy, marchewkę, paprykę, pomidory i smaż przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Ząbki czosnku obrać, lekko zmiażdżyć ostrzem noża i dodać do miski wolnowaru.
Wlej umyty ryż, sól i wlej gorącą wodę.
Zamknij pokrywę i aktywuj program pilaw na 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy