dania główne 28.01.2022

kotlety wieprzowe z boczkiem i serem w piekarniku

55 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe z boczkiem i serem w piekarniku
FomaA, stock.adobe.com
0

Czy próbowałeś upiec kotlety z boczkiem? Uwierz mi, aromatyczny dodatek tutaj wcale nie jest zbędny. Dodaję boczek 10 minut przed końcem, aby miał trochę czasu na zrumienienie, ale nadal się nie przypalił. Dzielę się szczegółami w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój w talerze.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i dobrze ubij młotkiem z obu stron, solą i pieprzem.

Drobno posiekaj boczek. Zetrzyj twardy ser i parmezan.

Kotlety ułożyć na blasze wyłożonej folią, posmarować majonezem.

Posyp startym serem i przykryj folią.

Piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Zdejmij folię, posyp bekonem i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut w 180 stopniach.

Gotowe kotlety posyp startym parmezanem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy