dania główne 25.02.2022

pilaw z brązowego ryżu i jagnięciny w powolnej kuchence

1 godz. 40 min.
8 porcji
Pilaw z brązowego ryżu i jagnięciny w powolnej kuchence
Vladimir, stock.adobe.com
0

Głównym atutem tego dania jest tłuszcz z ogona. To on nadaje ten sam smak i aromat. W towarzystwie przypraw pilaw okazuje się tak apetyczny, że po prostu nie można się oprzeć. Gotuj od razu więcej: twoje gospodarstwo domowe prawdopodobnie poprosi o suplement.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jagnięcinę, tłuszcz z ogona, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona i drobno posiekaj.

Włącz tryb "smażenia", wlej tłuszcz z ogona i poczekaj, aż się rozpuści.

Dodaj cebulę, marchewkę i smaż przez 3-5 minut.

Dodaj jagnięcinę, przyprawy i kontynuuj smażenie przez 12-15 minut.

Dodaj bułgarską i ostrą paprykę, gotuj przez kolejne 10 minut.

Wbij całe główki czosnku w masę warzyw i mięsa.

Dodaj umyty ryż, sól i gorącą wodę.

Zamknij pokrywkę i gotuj w trybie pilaw przez 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy