Jednym z najbardziej niezwykłych sposobów pieczenia tilapii jest ugotowanie jej w panierce orzechowej. Jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś ryb w ten sposób, koniecznie spróbuj przy okazji. Okazuje się, że bardzo oryginalny i niezwykły smak i ta sama interesująca różnica tekstur. Upiecz wszystko na folii lub pergaminie, aby nic się nie przypaliło.
Składniki
- Tilapia - 800 g
- bułka tarta - 3 art.
- orzechy - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj filety Tilapia oliwą z oliwek i ułóż na folii.
Zmiel orzechy w blenderze, wymieszaj z grzankami i przyprawami i posyp rybą.
Piecz tilapię w piekarniku przez 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy