dania główne
25.02.2022
pilaw z kurczakiem i pieczarkami w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
6 porcji
Pilaw mięsny można szybko ugotować tylko z kurczakiem. Tym razem postanowiłem dodać trochę pieczarek. Okazało się obfite, apetyczne i pachnące danie. Pamiętaj, aby użyć dwóch rodzajów oleju, smak będzie bogatszy i bardziej zróżnicowany.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z kurczaka, pieczarki, marchewkę i obraną cebulę.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", podgrzej olej roślinny i smaż filet z kurczaka na złoty kolor.
Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj smażenie przez 3-5 minut.
Dodaj masło, pieczarki i przyprawy. Smaż przez 12-15 minut.
Wlej umyty ryż, wlej gorącą wodę i sól.
Zamknij pokrywkę i włącz program "gaszenie"na 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy