dania główne 25.02.2022

pilaw z kurczakiem i pieczarkami w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
6 porcji
Pilaw z kurczakiem i pieczarkami w powolnej kuchence
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Pilaw mięsny można szybko ugotować tylko z kurczakiem. Tym razem postanowiłem dodać trochę pieczarek. Okazało się obfite, apetyczne i pachnące danie. Pamiętaj, aby użyć dwóch rodzajów oleju, smak będzie bogatszy i bardziej zróżnicowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z kurczaka, pieczarki, marchewkę i obraną cebulę.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", podgrzej olej roślinny i smaż filet z kurczaka na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj smażenie przez 3-5 minut.

Dodaj masło, pieczarki i przyprawy. Smaż przez 12-15 minut.

Wlej umyty ryż, wlej gorącą wodę i sól.

Zamknij pokrywkę i włącz program "gaszenie"na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy