Pieczony cały pstrąg zawsze okazuje się bardzo smaczny i delikatny. Ale jeśli martwisz się o to, jak jest pieczony i ogólnie opanujesz tylko te umiejętności kulinarne, radzę ugotować go w folii. Więc nie możesz się martwić, że coś wyschnie, ale coś pozostanie wilgotne. Mięso ryby będzie bardzo delikatne i dosłownie rozpłynie się w ustach.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- cytryna - 1 rzecz
- pomarańcza - 1 rzecz
- koperek - 0.5 pęczek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść pstrąga i natrzyj go solą.
Pokrój pomarańczę i cytrynę w plasterki, włóż parę do brzucha ryby,a resztę ułóż na folii.
Połóż pstrąga na cytrusach, rozłóż koperek i pieprz ze wszystkich stron.
Zawiń folię i piecz rybę w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy