dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg w folii

40 min
2 porcje
Pieczony pstrąg w folii
sriba3, stock.adobe.com
0

Pieczony cały pstrąg zawsze okazuje się bardzo smaczny i delikatny. Ale jeśli martwisz się o to, jak jest pieczony i ogólnie opanujesz tylko te umiejętności kulinarne, radzę ugotować go w folii. Więc nie możesz się martwić, że coś wyschnie, ale coś pozostanie wilgotne. Mięso ryby będzie bardzo delikatne i dosłownie rozpłynie się w ustach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pstrąga i natrzyj go solą.

Pokrój pomarańczę i cytrynę w plasterki, włóż parę do brzucha ryby,a resztę ułóż na folii.

Połóż pstrąga na cytrusach, rozłóż koperek i pieprz ze wszystkich stron.

Zawiń folię i piecz rybę w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy