dżem morelowy z agarem agarowym

25 min
6 porcji
Dżem morelowy z agarem agarowym
lisa870, stock.adobe.com
0

W lipcu gorliwe gospodynie domowe zaczynają masowo kupować morele i konserwować. Jeśli wiadro pachnących owoców jest już w Twojej kuchni, wypróbuj przepis na dżem morelowy z agarem agarowym. Dzięki zagęszczaczowi szybko uzyskasz idealną konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na plasterki i obierz z nasion.

Zmiel owoce w blenderze lub drobno posiekaj.

Dodaj cukier, przykryj i odstaw na 2 godziny.

Agar-agar napełnij gorącą wodą i pozostaw na 15-20 minut.

Gotuj masę morelową przez 10 minut.

Dodaj półfabrykat agarowo-agarowy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Włóż gorący dżem do suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy