dżem jagodowy z jabłkami

25 min
12 porcji
Dżem z jagód z jabłkami
tashka2000, stock.adobe.com
0

Ten przepis został kiedyś przygotowany przez moją babcię, a potem mamę. Lata minęły i gotuję pachnący dżem jagodowy z jabłkami. Na przykład na pewnym etapie myję masę blenderem zanurzeniowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz.

Umieść posiekane jabłka i jagody na patelni.

Przykryj cukrem i odstaw na 2 godziny.

Ustaw patelnię na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj masę, aż będzie gładka.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy