półfabrykaty na zimę
08.04.2023
kapuśniak z kapustą i grzybami na zimę w słoikach
1 godz. 0 min.
4 porcje
Jeśli chcesz ugotować coś wyjątkowego na zimę, proponuję wypróbować mój przepis na zupę w puszkach z kapustą i grzybami w słoikach. Okazują się tak apetyczne, że na pewno nie pożałujesz swojego czasu i wysiłku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój grzyby i wszystkie warzywa.
Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.
Podsmaż cebulę i marchewkę na oleju do miękkości.
Dodaj wszystkie inne składniki oprócz octu.
Doprowadzić do wrzenia, dusić przez 20 minut i dodać ocet.
Włóż kapuśniak do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.
Zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy