kapuśniak z kapustą i grzybami na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kapuśniak z kapustą i grzybami na zimę w słoikach
0

Jeśli chcesz ugotować coś wyjątkowego na zimę, proponuję wypróbować mój przepis na zupę w puszkach z kapustą i grzybami w słoikach. Okazują się tak apetyczne, że na pewno nie pożałujesz swojego czasu i wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój grzyby i wszystkie warzywa.

Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Podsmaż cebulę i marchewkę na oleju do miękkości.

Dodaj wszystkie inne składniki oprócz octu.

Doprowadzić do wrzenia, dusić przez 20 minut i dodać ocet.

Włóż kapuśniak do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy