dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną

25 min
10 porcji
Dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną
New Africa, stock.adobe.com
0

Zdecydowanie musisz spróbować tego pysznego połączenia cierpkich jagód o cytrusowym aromacie i przyjemnej kwaskowatości! Dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną zajmie należne mu miejsce wśród Twoich ulubionych preparatów na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest umieścić na patelni, przykryć cukrem i odstawić na 3 godziny.

Opłucz pomarańcze i cytryny wrzącą wodą, obierz.

Zmiel cytrusy w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Wlej aromatyczną masę do garnka z agrestem, wymieszaj i ustaw na minimalnym ogniu.

Gotuj przez 10 minut, włóż do suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy