dżem z czarnej porzeczki z żelatyną

35 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki z żelatyną
colnihko, stock.adobe.com
0

Bogata w naturalne pektyny czarna porzeczka to świetna baza do gęstych dżemów. Podczas gotowania gęstnieje sama. Ale jednocześnie witaminy są niszczone przez długą obróbkę cieplną. Problem pomoże rozwiązać trochę żelatyny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Ubij porzeczki blenderem, przetrzyj przez sito i zagotuj.

Stopniowo dodawaj cukier i gotuj dżem przez 5-7 minut.

Wlej żelatynę, dokładnie wymieszaj i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy