Pieczenie łososia ze szparagami jest bardzo łatwe, przyjemne i wygodne, ponieważ gotują się mniej więcej w tym samym czasie. Więc dostajesz rybę od razu z przystawką. Co więcej, jest to ciekawa i niezwykła przystawka, całkiem godna dania głównego. Pozostaje tylko dodać przyprawy do smaku przed pieczeniem lub po.
Składniki
- łosoś - 800 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 3 gałązki
- cytryna - 0.5 kawałki
- szparagi - 500 g
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż szparagi do formy, skrop olejem i dopraw do smaku.
Natrzyj kawałek łososia przyprawami, połóż na wierzchu i skrop olejem.
Posyp łososia skórką i posiekanym czosnkiem z ziołami i posyp plasterkami cytryny.
Piecz naczynie przez 20-25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy