galaretka z winogron Isabella

35 min
6 porcji
Galaretka z winogron Isabella
kei u, stock.adobe.com
0

Dodaj do swojego notatnika kolejny przepis na konserwowanie winogron. Tym razem przygotujemy galaretkę z winogron Isabella. Jako zagęszczacz proponuję użyć pektyny. Działa z nim po prostu, a efekt jest zawsze doskonały.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli, opłucz i włóż do rondla.

Dodaj wodę i gotuj przez 10 minut.

Przetrzyj powstałą masę przez sito.

Wlej do rondla, dodaj 1 kg cukru i gotuj na minimalnym ogniu przez 20 minut.

Wymieszaj pektynę z pozostałym cukrem i wlej do rondla.

Gotuj przez 5 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy