Doskonałe preparaty na zimę uzyskuje się dosłownie z dowolnych warzyw, owoców i warzyw korzeniowych. Wystarczy odrobina wyobraźni – a teraz pełna przekąska jest gotowa. Dzielę się sprawdzonym przepisem na sałatkę z topinamburu i możesz ją uzupełnić do smaku.
Składniki
- Topinambur - 300 g
- Zieleń - 1 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- liść laurowy - 3 kawałki
- ziele angielskie - 3 groszek
- sól - 5 G
- cukier - 5 g
- ocet winny - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój topinambur i posiekaj cebulę i zioła.
Włóż do sterylnego słoika i dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Napełnij obrabiany przedmiot wrzącą wodą i sterylizuj słoik przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Rzuć sałatkę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy