sok jabłkowo-marchewkowy na zimę

20 min
8 porcji
Sok jabłkowo
denio109, stock.adobe.com
0

Jesienią zawsze robię sok jabłkowo-marchewkowy na zimę. W tym procesie nie ma nic skomplikowanego. Będziesz potrzebował sokowirówki, soczystych jabłek, marchewki i odrobiny cierpliwości. Sok można przecedzić przez gazę, ale bardziej podoba mi się miąższ.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz.

Pokrój marchewki na małe kawałki.

Przełóż półfabrykaty przez sokowirówkę.

Wlej powstały sok do głębokiego rondla i zagotuj.

Dodaj cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut.

Wlej gorący sok do wysterylizowanego pojemnika i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy