marynowane plastry daikon

50 min
4 porcje
Marynowane plastry daikon
Imaginerie, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich sposobów marynowania daikon ten przepis z cienkimi plasterkami wydaje mi się najwygodniejszy. A wszystko dlatego, że plastry w każdym razie są dobrze nasycone marynatą i maksymalnie wchłoną jej smak. Warto!

Składniki

  • daikon - 400 g
  • sól - 2 łyżeczka
  • cukier - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • ocet - 50 ml
  • woda - 1 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój daikon na plasterki i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z resztą składników i pozwól marynacie nieco ostygnąć.

Napełnij daikon marynatą i wyślij do sterylizacji w garnku z wodą na kolejne 20 minut.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy