Czy można zrobić chude serniki? Odpowiedź brzmi: tak! Zastąp twaróg tofu, użyj kremu kokosowego i oleju kokosowego. Deser okaże się niezwykły, ale bardzo smaczny. Lepiej podawać z syropem, dżemem lub polewą czekoladową.
Składniki
- Tofu - 250 g
- śmietana (Kokosowe) – 100 ml
- mąka - 120 g
- cukier puder - 60 g
- olej kokosowy - 50 ml
- wanilina - na czubku noża
- sól - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Tofu na małe kawałki i umieść w misce blendera.
Dodaj śmietanę kokosową, wanilinę, sól i posiekaj.
Przenieś powstałą masę do miski. Dodaj cukier puder, połowę mąki, 1 łyżkę oleju i dobrze wymieszaj.
Odkurz deskę i ręce pozostałą mąką. Wybierz 1 łyżkę. przygotowana masa, uformuj sernik i zwiń w mące. Powtórz kroki z resztą ciasta.
Smaż serniki na oleju kokosowym na złoty kolor po obu stronach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy