desery 12.07.2023

pianki na soku

30 min
4 porcje
Pianki na soku
Irina, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że pianki można gotować na soku? Jednocześnie stabilizuje się w ciągu zaledwie kilku godzin, co oznacza, że nie musisz cierpieć w długich oczekiwaniach. Ten przepis wykorzystuje sok jabłkowy. Zastąp go dowolnym innym, który Ci się podoba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj schłodzone białka z 220 g cukru. Ubijaj mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż osiągną ostre szczyty.

W małym rondlu połącz gorący sok, agar-agar i pozostały cukier. Gotuj przez 3 minuty, często mieszając.

Wlej gorący syrop cienkim strumieniem do półfabrykatu białkowego i ubij mikserem przez 3-4 minuty.

Umieść powstałą masę w torbie cukierniczej, załóż odpowiednią dyszę i umieść pianki na silikonowej macie.

Suszyć przez 2 godziny w temperaturze pokojowej. Oddziel gotowe pianki marshmallow od maty i połącz parami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy