dżem śliwkowy bez pestek z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek z agarem agarowym
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Dżem śliwkowy bez pestek z agarem agarowym to zdrowy i smaczny sposób na utrzymanie plonów śliwek na zimę. Agar-agar jest naturalnym zagęszczaczem, który jest stosowany zamiast żelatyny, dzięki czemu dżem jest wegetariański. Dżem jest bogaty, jasny i aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i przepuść owoce przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj agar do dżemu zgodnie z instrukcją, wymieszaj i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy