dania główne 22.01.2022

łosoś z orzechami i ziołami w piekarniku

30 min
2 porcje
Łosoś z orzechami i ziołami w piekarniku
iuliia_n, stock.adobe.com
0

Bardzo interesującym i od części nawet ekstrawaganckim sposobem gotowania kawałków łososia jest upieczenie ich pod futrem z posiekanych orzechów i ziół. Jeśli nie boisz się kulinarnych eksperymentów, to danie z pewnością cię zachwyci. W przepisie powiem ci, które orzechy i zioła są lepsze do takiego zadania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż kawałki łososia na pergaminie, posyp solą i pieprzem.

Zmiel wszystkie warzywa, czosnek, szalotki i orzechy w blenderze. Połóż masę na rybie.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy