dania główne 25.01.2022

dorsz z warzywami i pesto w folii

30 min
2 porcje
Dorsz z warzywami i pesto w folii
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Pesto jest idealne do pieczenia ryb, ponieważ ma wszystko, czego potrzebujesz – oliwę z oliwek, czosnek, pachnące zioła. Można go bezpiecznie używać zamiast przypraw, tylko sól do smaku. Tym razem powiem Ci, jak gotować dorsza z warzywami i sosem w folii w mniej niż pół godziny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo i ułóż na folii.

Ułóż kawałki dorsza na wierzchu i posmaruj je pesto.

Zawiń folię i piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy