dania główne 23.02.2022

omlet zapiekany z boczkiem i warzywami w porcjach

30 min
4 porcje
Omlet zapiekany z boczkiem i warzywami w porcjowanych foremkach
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Uwielbiam zachwycać rodzinę pysznymi śniadaniami. Jednocześnie staram się zwracać uwagę nie tylko na smak, ale także na oryginalną prezentację. To nie jest trudne, ale bardzo przyjemne! Ostatnio, na przykład, gotowałem, oto taki niezwykły omlet w foremkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brokuły podzielić na małe różyczki i gotować w osolonej wodzie przez 4 minuty.

Wrzuć do durszlaka i ostudź.

Pokrój boczek i pomidory na małe kawałki. W razie potrzeby schłodzone brokuły można pokroić jeszcze drobniej.

Zetrzyj twardy ser.

Lekko ubij jajka z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj boczek, warzywa, ser i wymieszaj.

Posmaruj kokilki olejem, ułóż przygotowaną mieszaninę, pozostawiając jedną trzecią luźną.

Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy