Makaron to jedna z ulubionych gorących potraw w naszym domu, zwłaszcza po zakupie woka. Zwykle robię to z owocami morza lub kurczakiem, ale kiedy chcę urozmaicić, dodaję paluszki krabowe. Mówię Ci, jak je odpowiednio ugotować!
Składniki
- makaron - 100 g
- małże - 100 g
- paluszki krabowe - 80 g
- pomidory - 80 g
- marchew - 80 g
- papryka - 80 g
- cebula - 40 g
- Olej roślinny - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj, obierz i losowo pokrój warzywa na kawałki średniej wielkości.
Rozgrzej olej na patelni i wyślij tam cebulę i marchewkę.
Po minucie dodaj resztę warzyw i małży i smaż wszystko razem przez około 4 minuty na dużym ogniu.
W tym czasie zalej wrzącą wodą lub ugotuj makaron do połowy ugotowany. Radzę postępować zgodnie z instrukcjami.
Pokrój paluszki krabowe w kostkę i razem z makaronem wyślij je do warzyw.
Wszystko dobrze wymieszaj, wlej sos sojowy, dodaj przyprawy, podgrzej dosłownie minutę i od razu podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy